Hardt i Canada

Hardt i Canada

Hei å hå folkens:)

Nå er det en liten oppdatering fra Canadas BC.

Det startet med jævlig mye styr på flyplassen i Vancouver. Makan til mas for å komme seg inn i ett land har jeg aldri vært borti. Blei sett på som kriminelle. Heldigvis på flyet møtte vi en veldig trivelig nordmann som bodde i Vancouver og lot oss få overnatte. Liten som denne verdenen er så bodde en god kompis av oss også i dette huset. Så blei bra start på turen:)

Dagen etterpå kjøpte vi oss bil, en STOOOOOR Chevrolet V8 4×4. Masse plass og satte turen mot Revelstoke ( 7 timer øst ) som vi hadde hørt masse bra om. Bra base her, men hadde ikke snødd på en uke.

Revelstoke er et lite sted med mye koselige folk. Lite skianlegg, men hadde masse potensial for fete ski dager så skjønner att folk kommer hit hvis det dumper så mye som folk sier. Det som sagt et lite sted så man måtte gå mye for å få mer kjøring. Og du vet hva jeg mener; Man blir ikke god til å stå på ski av å gå på ski.Siden alt var temmelig hardt vendte vi snuten mot Kicking Horse som vi også hadde hørt mye bra om. Kicking Horse er et digert ski sted. Store sider å kjøre på som var lett tilgjengelige. Koselig by, men her hadde det heller ikke snødd på lenge og det var rimelig hardt.

Igjen satte vi oss i den feeeete bilen vår og la kurs mot Lake Louise. Moro dag på ski, men heller ikke her var det kommet noe særlig med snø på en god stund. Anlegget var heller ikke av det beste jeg hadde sett så vi la kursen mot Banff. Et lite koselig sted for å slappe av i varme kilder etter over 2000 km på rompa.

Canada er gedigent, så hvis du tror det tar to timer å komme seg ett sted til et annet kan du lett gange det med tre.Fra Banff tok vi turen gjennom Calgary for å titte på byen (ganske trist by) før turen gikk videre til Fernie gjennom langstrekte cowboy landskap. Øde som bare det. Fernie var ett koselig lite sted med ganske hissige fjell og sider man lett kunne ha det moro på, men heller ikke her var det kommet snø på en stund. Hardt og isete mange steder så hvis det skulle dumpe masse her så kom det til å bli temmelig stor rasfare. Vi har nå vært tilbake i Revelstoke og i Whistler som ligger noen timer nord for Vancouver. Blitt noen dager på ski, men forholdene står ikke helt til forventningene. Derfor setter vi nå kursen for Europa.

Mer kommer seinere når vi kommer oss på plass et eller annet sted i Mellom Europa.

Dennis


Foto: Magnus Davidsen

Kommentarer: