Sterk sesong for landslaget

Sterk sesong for landslaget

Før sesongen tok vi en prat med landslagssjef Jo Mork om forventningene til årets sesong. Kanskje er Jo i slekt med ”Snåsamannen” eller så har han veldig god kontroll på prestasjonsnivået til verdens beste telemarkskjørere. Forventningene til landslaget var at Sigrid Rykhus skulle knive om både seier i verdenscupen og edelt metall i VM. Resten av laget kom til å gjøre gode enkeltrenn, men siden man er inne i et generasjonsskifte forventet man at det å henge med i toppen gjennom hele sesongen kom til å bli for tøft.

Sigrid gjennomførte en fantastisk sesong. Seier i verdenscupen totalt, seier i paralellcupen, seier i sprintcupen og andreplass i klassisk. Av de andre jentene hevdet Mathiilde Ihlebrekke seg godt gjennom hele sesongen. Mange fjerdeplasser, ble tilslutt en tredjeplass i den siste konkurransen på Geilo. I herreklassen ble Carl Jørgen Steen Holst bestemann i verdenscupen med sin åttendeplass sammenlagt. I enkeltkonkurranser kom både Sondre Kristenstuen og Thomas Sand Nordberg på pallen.

Årets høydepunkt for landslaget var VM i Spania. Sigrid Rykhus viste konkurrentene ryggen og ble en ubestridt VM dronning med sine to gull og ene sølv individuelt. I tillegg til Sigrids medaljer ble det et meget sterkt sølv i historiens første lagkonkurranse. Thomas Sand Nordberg, Carl Jørgen Steen Holst og Sigrid Rykhus ble bare slått av det sveitsiske laget.

Hvis man oppsummerer sesongen i korte trekk ble det akkurat som landslagssjef Mork beskrev den. Sigrid beviste at hun er verdens beste Telemarkskjører og resten av laget beviste at det er mye talent å bygge videre på. Vi gleder oss allerede til 2014 sesongen.

Sigrid ble VM dronningen

Sigrid Rykhus ble VM dronningen

Amund Valde

Kommentarer: